Tel 0477 66 80 89

Evelyne bereidt u met plezier voor op de bevalling tijdens de prenatale lessen.

Evelyne is ook gespecialiseerd in bekkenbodemspierreëducatie en postnatale oefeningen.

Heeft u rugpijn of kwaaltjes tijdens de zwangerschap? Misschien kan osteopathie hierbij helpen.

Evelyne bereidt u met plezier voor op de bevalling tijdens de prenatale lessen. Tijdens de prenatale oefeningen, of de oefeningen voor de bevalling, krijgt u uitgebreid uitleg over de bevalling..

We werken op:

  1. houding- en lichaamsbewustzijn, houdingsadvies (tegen rugklachten)
  2. bewustwording van de bekkenbodemspieren en de thuis oefeningen voor de 1e 6 weken na bevalling
  3. aanleren van ontspannen en het opvangen van de weeën
  4. aanleren van de perstechnieken

Het is fantastisch om moeder te zijn, maar bij de zwangerschap en de bevalling verandert er van alles in uw lichaam, zowel lichamelijk als hormonaal. Urineverlies komt vaak voor tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Door de combinatie van hormonale veranderingen, druk op de blaas door de baarmoeder en de inspanningen tijdens de bevalling zelf, kunnen de bekkenbodem-spieren verslappen. Gelukkig zijn hier makkelijke oefeningen voor. Evelyne is gespecialiseerd in bekkenbodemspierreëducatie en postnatale oefeningen. Na ongeveer 6 weken kunt u oefeningen komen doen. Het oefenprogramma na 6 weken bestaat uit verscheidene oefeningen om de bekkenbodemspieren, de buikspieren en rugspieren te verstevigen, oefeningen voor de rugstabilisatie en houdingsoefeningen. Ook na een keizersnede is het aangewezen om postnatale oefeningen te volgen.

Tijdens de zwangerschap kunnen veel vrouwen allerlei klachten en ongemakken ondervinden.
Klachten zijn bijvoorbeeld: bekkenpijn, rugpijn, bekkeninstabiliteit, incontinentieproblematiek, liespijn, zware benen, nekpijn, zure oprispingen,...
Er zijn dus veel vrouwen die door een osteopathische behandeling meer comfort kunnen verkrijgen. In het laatste trimester kan op de beweeglijkheid van het bekken gewerkt worden, zodat de indaling en de bevalling vlotter kunnen verlopen. Zwanger zijn is dus zeker geen reden om niet naar de osteopaat te gaan. De osteopaat past steeds zijn technieken aan zodat ze veilig en zacht voor de baby zijn.

Voor de zwangerschap kunt u ook bij de osteopaat terecht. De aanwezige klachten kunnen dan al verholpen worden om uw lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden op een zwangerschap. Maar soms is zwanger worden niet zo eenvoudig. Als er geen duidelijk medische oorzaak is, kan osteopathie misschien helpen. Hierbij wordt de functionele oorzaak van het probleem onderzocht. De beweeglijkheid van de baarmoeder wordt onderzocht, de doorbloeding en bezenuwing wordt gestimuleerd. We kunnen u niet zwanger maken, maar we kunnen wel zorgen dat de omgeving zo optimaal mogelijk wordt gecreëerd voor een pick-up of een terugplaatsing en innesteling.

Na de bevalling kunnen sommige klachten aanhouden zoals urnieverlies (behandeling in combinatie met de kiné!), blijvende pijn bij het vrijen, pijn aan het staartbeen, lage rugpijn, bekken pijn, rugpijn, blijvende pijn thv de knip,... De osteopaat kan u hierbij helpen en het herstel van uw lichaam versnellen.

Zie ook zwangerschap en gynaecologie